Opskrifter
Vegetar BBQ burger
Antal PortionerServing Size
4 pers.
ForberedelsestidPreparation time
1½ time
Udskrift opskriftPrint
PrintPrint
TemaTheme
VEGETAR
Syltede rødløg
- 2 stk. rødløg
- 10 stk. peberkorn
- 1 stk. laurbærblad
- 1 stk. stjerneanis
- 0,3 kg sukker
- 0,3 dl eddike
- 0,3 dl vand
BBQ marinade
- 200 g ketchup
- 100 g brun farin
- 100 g miso
- 100 g vand
- 4 fed hvidløg
- Skal og saft af 1 citron
- 1 tsk. røget paprika
- 100 g smør
- 4-5 kviste frisk timian
- 1 stk. zittauerløg
- 1 stk. frisk chili
- Salt og peber
Persillemayonnaise
- ½ L vindruekerneolie
- 300 g bredbladet persille
- 1 stk. stor æggeblomme
- 1 tsk. Dijon sennep
- 2 tsk. Citronsaft
- Salt
- 2 stk. knoldselleri
Rødløg
Pil og snit rødløgene. Kog de resterende ingredienser op og hæl over løgene. Sættes på køl.
Persillemayonnaise
Kør persille og olie på en blender med fuld hastighed i 10 minutter. Sigt persillen fra. Hvis olien er blevet lun, køles den af. Pisk æggeblomme, salt, peber, sennep og eddike sammen. Tilsæt den grønne olie lidt efter lidt til massen er tyk. Smag til.
Marineret knoldselleri
BBQ: Blend alle ingredienserne til en glat pasta.
Skræl knoldselleri og skær et i 2 cm tykke skive. Lad dem marinere i BBQ marinaden i min. 1 time, før de grilles ved lav varme i 5-10 min. Pensl gerne selleriskiverne hver gang de vendes.
Skær Jalm&B brioche burgerbollerne over, og rist dem på skæresiden i 2-3 min. Smør underbollen med persillemayonnaise. Fordel et par salatblade og løgskaller ud på hver burger. Læg 2-3 skiver grillet knoldselleri ovenpå, og smør overbollen med lidt ekstra BBQ marinade.