Sprød skorpe, rene økologiske råvarer, surdej, lange hævetider, stolt håndværk og rig smag. Hos Foodpeople gør vi alt for smagens skyld. Vores vigtigste ingrediens er tiden, da den gode smag ikke kan fremskyndes. Om det er tid til søgen efter den perfekte struktur, tid til langtidshævning af dejen for at opnå en dybere smag, eller tid til at lave alt fra bunden som autentisk håndværk kræver.

Foodpeople vil være en kompromisløs, toneangivende og værdiskabende dansk fødevarevirksomhed

Foodpeople ønsker at være en kompromisløs og toneangivende fødevarevirksomhed, der udfordrer den etablerede fødevarebranche. Vi er en virksomhed, hvor stolte kulturer og en bærende passion for mad mødes.

Vi er naturligvis økologiske. Vi mener, at man kan smage håndværket og den ærlige råvare. Vores udgangspunkt findes i italienske og danske håndværks- og gourmet traditioner – med udspring i vores københavnske bagerkollektiv bestående af Il Fornaio, Jalm&B og Trianon. Il Fornaio er kompromisløst italiensk bagværk og specialiteter, mens Jalm&B repræsenterer et nutidigt twist på nordisk bagværk. Trianon repræsenterer klassisk dansk bagværk.

Se ledige jobs

Ansvarlighed

Foodpeople er en virksomhed, der i høj grad er drevet ud fra holdninger og værdier. At tage ansvar er derfor grundlæggende for vores selvopfattelse og ageren. Vi var Danmarks første slow food-bageri – da vi allerede tilbage i 1980’erne gjorde oprør mod industrialiseringen af bagerfaget. Vi var også de første til at konvertere 100% til økologi, da tilgængeligheden og kvaliteten tillod dette i starten af 00’erne.

Vi er en mangfoldig forretning med mere en 12 forskellige nationaliteter og har tæt samarbejde med kommune og myndigheder for inklusion af ledige, udfordrede unge såvel som flygtninge. Vores håndværk og bæredygtighedsmål er under konstant udvikling og må efter vores opfattelse aldrig stagnere. Strategien har udviklet sig fra vores kompromisløse krav om økologi til også at indbefatte upcycling, fødevarespild, strøm 100% fra vindenergi og ikke mindst inspiration og formidling. Vi skriver i vores vision, at vi ønsker at udfordre den etablerede danske fødevarebranche. Derfor har vi ikke kun fokus på økologien – men et konstant fokus på at innovere og udvikle.

Brød er i sagens natur plantebaseret og en af de absolut mest klimavenlige fødevarer. Dette er understøttet af vores dialog med Concito, som bekræfter, at vores største mulighed for positiv ændring ift bæredygtighed, er et fokus på energi samt at beskæftige sig med mad- og fødevarespild.

At arbejde med vores håndværk, at have en kokketilgang til bagerfaget, gode råvarer og ligesindede samarbejdspartnere har altid været fundamentet for vores virke – helt tilbage fra vores tidlige Il Fornaio opstart i 1988. Netop dette fundament har vist sig som en styrke i vores arbejde. Løsninger, der også er økonomisk bæredygtige og som udfordrer det etablerede fødevaresystem. Under fællesnævneren Genbrød [gæn brød] produktudvikler vi i partnerskab med ligesindede fødevareproducenter. Partnerskaberne har mange ansigter – fra øverste hylde af Danmarks verdenskendte kokke til bryggerier, økologiske juice- og isproducenter og helt igennem til osteproducenter.  Resultatet er nye smagfulde produkter, der alle har det tilfældes, at de markant nedbringer fødevarespild.

Vi beskæftiger os naturligvis også med FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – primært for at sikre holistisk fokus samt for vidensdeling på tværs af branchen.

Historien

Foodpeople blev en realitet i 2016, da ejer og direktør Susanne Boye Nielsen og grundlæggeren bag Il Fornaio overtog det hæderkronede Trianon bageri – oprindeligt grundlagt af Bagermester Jørgen Anton Ludvig Vinther i 1940.

Foodpeople etableres som bagerkollektiv bestående af Il Fornaio, Jalm&B og Trianon. Foodpeople bygger især på fundamentet og den kompromisløse tilgang til håndværket og råvaren fra Il Fornaio. Jalm&B bliver en realitet i forbindelse med sammenlægningen af virksomheden, og brandet bygger på det bedste fra begge verdener – med et nutidigt københavnsk twist og drive.

Historien byder på mange højdepunkter. Il Fornaio etableres i 1988 af Elvio Milleri og Edelvita Santos Milleri. Ægteparret har drevet restauranten Era Ora siden 1983 og 1997 modtager Era Ora sin første Michelin-stjerne – et niveau og en ære de har opretholdt lige siden og nu med hele 23 stjerner som bevis. Forbindelsen til restauranten understreger også Il Fornaio og senere Foodpeople’s kokketilgang til bagerfaget. I dag har vi adskillige kokke ansat som madmissionærer og produktudviklere.

Foodpeople er fortsat en privateget virksomhed hvor ejerskabet er delt mellem administrerende direktør Susanne Boye Nielsen og Elvio Milleri.

Vi vil være en kompromisløs, toneangivende og værdiskabende dansk fødevarevirksomhed - Susanne Boye Nielsen, ejer og administrerende direktør.

Det er vores ansvar at beskytte, udvikle og give håndværket videre til næste generation – Elvio Milleri, ejer og grundlægger.

Hvad vi tror på

  1. Kompromisløs tilgang til håndværket og råvaren - økologi naturligvis
  2. Passion, nysgerrighed og madglæde er smittende drivkræfter
  3. Tid til at gøre tingene ordentligt – lang fermentering for bedst mulig smag og tekstur
  4. Udvikling og innovation styrkes af en kokketilgang til bagerfaget
  5. Bæredygtighed handler om ansvarlighed, inspiration, muligheder og handling
  6. Styrken i menneskelig såvel som faglig diversitet
Top