Kartoffelpizza med ricottacreme, rosmarin og lufttørret skinke
Antal PortionerServing Size
2 pizzaer
ForberedelsestidPreparation time
20 min
Udskrift opskriftPrint
PrintPrint
TemaTheme
Pizza
- 2 Pizzabund Bianca
- 1 dl ricotta
- 1/2 dl creme fraiche
- 1 øko citron
- 500 g kartofler
- 50 g smør
- 4 kviste rosmarin
- 100 g luftørret skinke
- 2 spsk neutral olie
- Salt & peber
- Extra Jomfru Olivenolie
En god måde at få brugt de ovnbagte kartofler fra dagen før – på pizzaen med dem! I denne opskrift kombineres det med en dejlig blød ricottacreme og lufttørret skinke – prosciutto crudo!
Fremgangsmåde:
I en skål blandes ricotta, creme fraiche og skal fra en citron. Smages til med salt og peber
Kartofler skæres i tern og steges ved middelhøj varme i olie og smør. Tilsæt også 2 kviste fint snittet rosmarin samt salt til kartoflerne mens de steger. Steges indtil de er gyldne og sprøde
Tag din pizzabund og smør et jævnt lag ricottacreme rundt på den, top med dine gyldne kartofler.
Bag pizzaen i 3-5 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader – gerne med en opvarmet bageplade eller pizzasten/bagestål
Tag pizzaen ud og lad den “dampe” af på en bagerist, før den skæres. Dette er for, at pizzaen ikke bliver våd i bunden
Slut af med at toppe pizzaen med lufttørret skinke, groft kværnet sort peber og olivenolie