Opskrifter
Græskarkernesmør
Antal PortionerServing Size
1 glas
ForberedelsestidPreparation time
20 min
Udskrift opskriftPrint
PrintPrint
TemaTheme
Morgenmad
Et spændende alternativ til den klassiske nutella, hvor vi har skiftet hasselnødderne ud med græskarkerner, som giver den fine grønne farve til massen.
Rist alle græskarkerner let af på en pande og sæt 50 g til side. Lad alle græskarkernerne køle let af og kør så 300 g i en foodprocessor. Lad dem køre længe. Stop blenderen nu og da, og skrab nødderne ned ad siden med en dejskraber. Blend videre til græskarkernerne er blev til en fin masse – lidt a la peanutbutter.
Vej chokoladen af i en stor skål. Varm fløden langsomt op i en gryde. Rør i gryden lejlighedsvis, så den ikke sætter sig i bunden.
Tag fløden af blusset, når det begynder at koge. Hæld fløden over chokoladen og lad det stå i fem minutter med et stykke husholdningsfilm strammet over skålen. Rør derefter rundt i skålen med en dejskraber og bland chokoladen med fløden til en ensartet masse.
Vend græskarkerneblandingen i chokolademassen og kom 50 gram grofthakkede græskarkerner i. Smag til med en smule salt og voilá! Nu har den ultimative græskartella.