Brioche Vegetarburger
Holder I også #Meatfreemonday? Der er utal af muligheder for at samle den perfekte burger – helt uden kød, så her giver vi vores bud på den perfekte briochebolle til. Prøv denne opskrift med grillet selleri og BBQ.
Sådan gør du
Syltede rødløg
Pil og snit rødløgene. Kog de resterende ingredienser op og hæl over løgene. Sættes på køl.
Persillemayonnaise
Kør persille og olie på en blender med fuld hastighed i 10 minutter. Sigt persillen fra. Hvis olien er blevet lun, køles den af. Pisk æggeblomme, salt, peber, sennep og eddike sammen. Tilsæt den grønne olie lidt efter lidt til massen er tyk. Smag til.
Marineret knoldselleri
BBQ:
Blend alle ingredienserne til en glat pasta.
Skræl knoldselleri og skær et i 2 cm tykke skive. Lad dem marinere i BBQ marinaden i min. 1 time, før de grilles ved lav varme i 5-10 min. Pensl gerne selleriskiverne hver gang de vendes.
Skær Jalm&B brioche burgerbollerne over, og rist dem på skæresiden i 2-3 min. Smør underbollen med persillemayonnaise. Fordel et par salatblade og løgskaller ud på hver burger. Læg 2-3 skiver grillet knoldselleri ovenpå, og smør overbollen med lidt ekstra BBQ marinade.
Antal PortionerServing Size
6
ForberedelsestidPreparation time
Udskrift opskriftPrint
PrintPrint
TemaTheme
Frokost/Aftensmad
Ingredienser
Syltede rødløg
- 2 stk. rødløg
- 10 stk. peberkorn
- 1 stk. laurbærblad
- 1 stk. stjerneanis
- 0,3 kg sukker
- 0,3 dl eddike
- 0,3 dl vand
Persillemayonnaise
- ½ L vindruekerneolie
- 300 g bredbladet persille
- 1 stk. stor æggeblomme
- 1 tsk. Dijon sennep
- 2 tsk. Citronsaft
- Salt
BBQ marinade
- 200 g ketchup
- 100 g brun farin
- 100 g miso
- 100 g vand
- 4 fed hvidløg
- Skal og saft af 1 citron
- 1 tsk. røget paprika
- 100 g smør
- 4-5 kviste frisk timian
- 1 stk. zittauerløg
- 1 stk. frisk chili
- Salt
- Peber
- 2 stk. knoldselleri