7. oktober 2020
IPA BEER BUN – GENBRØD
IPA BEER BUN
Fredag stod Marko fra Foodpeople A/S på scenen til åbningen af Copenhagen Beer Week – en fejring af øl på barer, bryggerier og restauranter i København. Fødevareminister Mogens Jensen satte ølugen i gang blandt mikrobryggerierne, etablerede ølbryggere og de ypperligste ølentusiaster i Timm Vladimirs nyåbnede køkken i Kløvermarken på Amager. Godt, danskbrygget øl og en umamispækket burger er et klassisk match – også denne eftermiddag – men ikke med en hvilken som helst burgerbolle. Marko præsenterede fra scenen nyheden IPA Beer Bun, en burgerbolle bagt med bryggeriernes overskydende mask og overskydende ølgær. IPA Beer Bun er et Genbrød som er blevet til i en cirkulær proces og i partnerskab med ligesindede fødevareproducenter med samlet ønske om at mindske madspild og fortsat udvikle bagerhåndværket.
IPA Beer Bun er lavet med IPA-maskmel fra Agrain, som indsamler overskydende mask fra øko bryggere, bl.a. Nørrebro Bryghus og Amager Bryghus) og vandet i burgerbollen er erstattet med overskydende fermentat fra Whitelabs (flydende ølgær – og dermed adresserer vand som udfordret ressource), derudover øko mel, syrnet smør fra Thise og øko æg. Tjek programmet på Copenhagen Beer Week her: https://www.cphbw.dk/