19. december 2021

HBO MAX på besøg i bageriet hos Foodpeople

HBO besøgte i juni måned denne sommer bageriet hos Foodpeople. HBO fulgte vores gode ven og medsammensvoren Matt Orlando fra restaurant Amass i serien Zero Waste Chef. Serien følger en række internationale kokke, producenter og madfolk, der alle forfølger værdierne i at genbruge og upcycle det enorme madspild, vi har verden over.

Zero Waste Chef tager selvfølgelig til København, som Financial Times tidligere har udnævnt til Silicon Valley of Food, for at besøge ildsjælene i den københavnske fødevarebranche, som påtager sig ansvaret i at få så meget ud af overskuddet af hver enkel fødevare som muligt. Har du ikke læst artiklen i Financial Times, kan du klikke på linket længere nede.

Zero Waste Chef-turen til København krydser Foodpeoples veje og nogle af de forskellige partnerskaber og projekter, vi har del i. Bl.a. samarbejdet med Agrain, hvor masken i kraft af kornet i overskud fra ølproduktionen hos Nørrebro Bryghus bliver til nyt brød i vores bageri, og selvfølgelig vores partnerskab med Amass som indtil nu har betydet, at over ½ ton overskud af brød er blevet til isen Salty Caramel Sourdough – som netop er blevet produceret for anden gang med flere produktioner i sigte.

Værten Diego fra Zero Waste Chef og Amass’ Matt kom forbi vores bageri i den hektiske morgenstund, hvor surdeje og mel blev æltet, brød formet og surdejsboller bagt. Diego og Matt havde taget en pose IPA mask mel fra Agrain med sig. Netop én af flere upcyclede ingredienser som Foodpeople bruger til at lave IPA Beer Buns solgt i Irma, SuperBrugsen, Kvickly, Bilka, Føtex og Nemlig landet over, men også brugt til vores Jalm&B upcyclede Surdejs Maskboller, som kan købes hos Q8 i hele Danmark.

Vi har – udover deres respektive navne – givet produkterne betegnelsen Genbrød [gæn-brød]. Genbrød-familien betegner en efterhånden lang liste af brød og boller (øl og en is), der har tre overordnede formål:

  1. At bidrage til at mindske madspild og CO2-aftryk til gavn for klimaet.
  2. Via partnerskaber og innovation bidrage til bedre bæredygtige løsninger.
  3. Skabe bedre, smagfulde danske fødevarer.

Foodpeople fik som tidligere skrevet en overskudsråvare af Diego og Matt til brug i bageriet, men i partnerskabets og den cirkulære ånd gav vi også Matt noget at arbejde med. Fra tid til anden bager vi vores brød for lidt eller for meget, surdejen bliver for sur eller vi glemmer at salte det. Det var også sket den dag Diego, Matt og resten af filmholdet fra HBO MAX kom forbi.

Matt fik nogle flade (ikke hævede) Jalm&B Artisan brød med sig, som han i afsnittet omdanner til en vidunderlig dessert bestående af is lavet på surdejsbrødsirup (fra Artisan brødet), brødmisokaramel (fra Artisan brødet) og ristede brødkrummer (fra Artisan brødet) – en restaurantudgave af netop den is vi i partnerskab med Hansens Is og Amass kontinuerligt producerer og sælger i isboder og supermarkeder rundt om i Danmark.

HBO MAX serien Zero Waste Chef gået live verden over fra uge 50.

Du kan se episoden her

Nyt banebrydende projekt for sund skolemad
Post Thumbnail

17. april 2024

Nyt banebrydende projekt for sund skolemad
Foodexpo 2024: En Smagsfuld Succes!
Post Thumbnail

22. marts 2024

Foodexpo 2024: En Smagsfuld Succes!
Nyt partnerskab: Restbrød bliver til pasta
Post Thumbnail

19. marts 2024

Nyt partnerskab: Restbrød bliver til pasta

Velsmagende nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at modtage nyheder og inspiration fra vores egne madmissionærer.

Top