3. november 2020

BÆREDYGTIGHED – GODT BRØD, GLADE DYR

Vi laver også fejl, og arbejder selvfølgelig med fødevarespildproblematikken og brød i overskud i bageriet. Brødet fejler ikke nødvendigvis alverdens, men det hænder, at surdejen ikke vil, hvad vi vil og det hænder, at brødet får lidt mere i ovnen end tiltænkt og en gang i mellem hæver brødet for meget til, at det kan være i emballagen.
Men det gode brød består stadig af gode økologiske råvarer, vi har brugt tid og kræfter på at ælte, forme og bage og derfor skal brødet – om end i overskud – bruges på de bedst tænkelige måder.

Vi arbejder med forskellige initiativer for at minimere fødevarespild. Fødevarespild og madspild er identificeret som en af de absolut store syndere i det globale bæredygtighedsregnskab. Det er vel at mærke også et område, hvor vi som bageri, har mulighed for at gøre en mærkbar forskel.
Vi har derfor iværksat og implementeret adskillige upcycling-initiativer – heriblandt Genbrød. Vi har meget mere på møllen, hvad upcycling angår – stay tuned!.
Vi er samtidig også super glade for samarbejdet med 2 dygtige landmænd – Claus og Johanne – som hver dag leverer velsmagende oste, glade grise og farverige æg til københavnske michelinrestauranter, mikrobagerier og cafeer. Claus’ geder hos Copenhagen Goat Milk og Johannes høns og grise på Hegnsholt gnasker løs overskudsbrød fra Foodpeople.
Hver uge kommer friske forsendelser af brød fra Foodpeople på Amager og hver uge sender både Claus Johanne produkter tilbage til forbrugerne i København.
Du kan finde mere information om Claus og Copenhagen Goatmilk her og Johanne og Hegnsholt her.

Nyhed: langtidsfermenterede surdejs-pizzabunde
Post Thumbnail

30. marts 2023

Nyhed: langtidsfermenterede surdejs-pizzabunde
HBO MAX på besøg i bageriet hos Foodpeople
Post Thumbnail

19. december 2021

HBO MAX på besøg i bageriet hos Foodpeople
Har København opskriften på fremtidens fødevareproduktion?
Post Thumbnail

30. november 2021

Har København opskriften på fremtidens fødevareproduktion?

Velsmagende nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at modtage nyheder og inspiration fra vores egne madmissionærer.

Top