3. november 2020
BÆREDYGTIGHED – GODT BRØD, GLADE DYR
Vi laver også fejl, og arbejder selvfølgelig med fødevarespildproblematikken og brød i overskud i bageriet. Brødet fejler ikke nødvendigvis alverdens, men det hænder, at surdejen ikke vil, hvad vi vil og det hænder, at brødet får lidt mere i ovnen end tiltænkt og en gang i mellem hæver brødet for meget til, at det kan være i emballagen.
Men det gode brød består stadig af gode økologiske råvarer, vi har brugt tid og kræfter på at ælte, forme og bage og derfor skal brødet – om end i overskud – bruges på de bedst tænkelige måder.
Vi arbejder med forskellige initiativer for at minimere fødevarespild. Fødevarespild og madspild er identificeret som en af de absolut store syndere i det globale bæredygtighedsregnskab. Det er vel at mærke også et område, hvor vi som bageri, har mulighed for at gøre en mærkbar forskel.
Vi har derfor iværksat og implementeret adskillige upcycling-initiativer – heriblandt Genbrød. Vi har meget mere på møllen, hvad upcycling angår – stay tuned!.
Vi er samtidig også super glade for samarbejdet med 2 dygtige landmænd – Claus og Johanne – som hver dag leverer velsmagende oste, glade grise og farverige æg til københavnske michelinrestauranter, mikrobagerier og cafeer. Claus’ geder hos Copenhagen Goat Milk og Johannes høns og grise på Hegnsholt gnasker løs overskudsbrød fra Foodpeople.
Hver uge kommer friske forsendelser af brød fra Foodpeople på Amager og hver uge sender både Claus Johanne produkter tilbage til forbrugerne i København.
Du kan finde mere information om Claus og Copenhagen Goatmilk her og Johanne og Hegnsholt her.