21. juli 2020

30 ÅR MED ØKOLOGI

 

Masser af vand i surdejen – rent vand

Konventionelt hvedemel og dermed også konventionelt brød ligger blandt de ti fødevarer, som bidrager mest til danskernes samlede indtag af pesticider. Det er blandt disse ti, at kilden til 75 procent af den samlede mængde pesticidrester som vi indtager via maden findes. Faktisk topper konventionelt hvedemel listen – kun overgået af æbler.

Går man efter økologi er risikoen for pesticidrester minimal, da økologiske dyrkningsmetoder bygger på forsigtighedsprincippet om helt at undlade brug af pesticider. Dette gør man da det reelt ikke vides hvad de specifikke langtidsvirkninger er, ej heller cocktaileffekten ved at indtage pesticidrester fra flere forskellige kilder.

I Danmark har vi længe været privilegerede nok, til at vi har kunne hente rigeligt med rent drikkevand op fra undergrunden. Desværre kan det konstateres, at der findes pesticidrester i 4 ud af 10 vandboringer. Det kan virke som et abstrakt problem at gøre noget ved som forbruger, men ved at vælge varer med det grønne økoflag og evt. det lille røde Ø, kan man selv gøre en forskel.

Det faktum at vi 100% producerer økologisk brød betyder, at vi ved normal kapacitet, hver dag sparer grundvand svarende til 2 olympiske swimming pools for mødet med pesticider…… det var altså HVER dag 364 dage om året!

Hos Foodpeople er vi vilde med rent vand, i særdeleshed som ingrediens i surdejen, derfor er økologi en selvfølge for os i alt hvad vi laver.

Vi er stolte af at være en aktiv partner af Økologisk Landsforening –  som i 2020 kunne fejre 30 år med det velkendte ‘Ø’.  Altså en hel generation, der aktivt kan fravælge pesticider og forhindre forurening af vores elskede grundvand.

Nyt banebrydende projekt for sund skolemad
Post Thumbnail

17. april 2024

Nyt banebrydende projekt for sund skolemad
Foodexpo 2024: En Smagsfuld Succes!
Post Thumbnail

22. marts 2024

Foodexpo 2024: En Smagsfuld Succes!
Nyt partnerskab: Restbrød bliver til pasta
Post Thumbnail

19. marts 2024

Nyt partnerskab: Restbrød bliver til pasta

Velsmagende nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at modtage nyheder og inspiration fra vores egne madmissionærer.

Top