25. september 2019

Masser af vand i surdejen – rent vand

Konventionelt hvedemel og dermed også konventionelt brød ligger blandt de ti fødevarer, som bidrager mest til danskernes samlede indtag af pesticider. Det er blandt disse ti, at kilden til 75 procent af den samlede mængde pesticidrester som vi indtager via maden findes. Faktisk topper konventionelt hvedemel listen – kun overgået af æbler.

Går man efter økologi er risikoen for pesticidrester minimal, da økologiske dyrkningsmetoder bygger på forsigtighedsprincippet om helt at undlade brug af pesticider. Dette gør man da det reelt ikke vides hvad de specifikke langtidsvirkninger er, ej heller cocktaileffekten ved at indtage pesticidrester fra flere forskellige kilder.

I Danmark har vi længe været privilegerede nok, til at vi har kunne hente rigeligt med rent drikkevand op fra undergrunden. Desværre kan det konstateres, at der findes pesticidrester i 4 ud af 10 vandboringer. Det kan virke som et abstrakt problem at gøre noget ved som forbruger, men ved at vælge varer med det grønne økoflag og evt. det lille røde Ø, kan man selv gøre en forskel. Vælger du f.eks. en pose med 2 kg øko-hvedemel sparer du 734 liter grundvand for mødet med pesticider. Hos Foodpeople er vi vilde med rent vand, i særdeleshed som ingrediens i surdejen, derfor er økologi en selvfølge for os i alt hvad vi laver.

COVID-19 (Corona virus)
Post Thumbnail

12. marts 2020

COVID-19 (Corona virus)
BRØL – Øl brygget på overskudsbrød
Post Thumbnail

28. oktober 2019

BRØL – Øl brygget på overskudsbrød
BLØD I BOLDEN – ny og forbedret opskrift !
Post Thumbnail

21. oktober 2019

BLØD I BOLDEN – ny og forbedret opskrift !

Velsmagende nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at modtage nyheder og inspiration fra vores egne madmissionærer.

Top