23. februar 2021

IPA BEER BUN – UPCYCLET GENBRØD

IPA BEER BUN

– EN ØKOLOGISK BURGERBOLLE MED UPCYCLEDE ØLRESTER

Københavnerbageriet Jalm&B har skabt endnu et brød med fokus på bæredygtighed.
IPA Beer Bun er skabt i serien Genbrød med fokus på FN’s verdensmål om ansvarlig
produktion, innovation og partnerskab.

Den økologiske, upcyclede burgerbolle, IPA Beer Bun, er bagt med overskuddet fra produktionen af danske IPA-øl brygget på mikrobryggerier i København.
Burgerbollen smager af øl, den er den perfekte partner til øl og så er den et bidrag til en lidt bedre bæredygtig smag i munden. Udover ølrester er den normale vandmængde erstattet med overskydende vand fra produktionen af økologisk gær som et bidrag til at mindske vandforbrug og udnytte spild i cirkulære partnerskaber.

Cirkulære partnerskaber

IPA Beer Bun er lavet med øko mel, syrnet smør fra Thise og IPA-maskmel fra Agrain, som indsamler overskydende mask fra økologiske bryggere, bl.a. Nørrebro Bryghus og Amager Bryghus.

Vandet i burgerbollen er erstattet med overskydende vand, såkaldt fermentat fra den økologiske ølgærsproducent, Whitelabs, som udover at være nabo til Jalm&B sørger for gær til mikrobryggerier i hele verden.
Head of Innovation and Sustainability Martin Marko Hansen fortæller om smagen
i burgerbollen:

”Maskmelet giver IPA Beer Bun en god øllet bitterhed og er et godt match til syrligheden for smør fra Thise. Vandet fra Whitelabs giver, som andre fermenterede produkter, det ekstra fylde og velsmag, som man også finder i trøfler og en god, lagret parmasanost. Så alt i alt en ultimativ velsmagende burgerbolle.”

 

Vores Genbrød-samarbejder

BRØ&ØL: BRØD BLIVER TIL ØL – med Jacobsen (Carlsberg)

Collaboration med Jacobsen til Copenhagen Cooking, hvor Foodpeople-surdejsbrød , Artisan brød, blev til festivalens officielle øl.

 

GENBRØD: ØLRESTER BLIVER TIL BRØD – med Jacobsen (Carlsberg)

Overskydende hasselnødder fra ølproduktionen blev upcyclet til Foodpeople surdejsbrød.

BREAD ICE CREAM: BRØD BLIVER TIL IS – med Amass

Collaboration med Amass, kåret til verdens mest bæredygtige restaurant, hvor overskudsbrød blev til is til Copenhagen Cooking.

 

SWEET PASTRY STOUT: WIENERBRØD BLIVER TIL ØL – med BRØL

Seneste samarbejde med startup-bryggeriet BRØL i Nordvest i København, hvor overskudsråvarer bliver til øl, her wienerbrødsøl.

 

GULERODSKORN BOLLE: MED GULERODSPULP – med Frankly Juice

Fra 2. sorteringsgulerødder, der kunne have endt i skralderen: skønne gulerødder bliver juicet af holdet hos Frankly Juice og pulpen havner i vores Gulerodskorn bolle.

 

SKAGENSLAP: MED VALLE – med La Treccia

Under produktionen af La Treccias mozarella og ricotta er vallen efterladt. Væsken består bl.a. af masser af gode proteiner, der i stedet for at havne i kloakken, anvendes i vores Skagenslapper.

 

Nyt banebrydende projekt for sund skolemad
Post Thumbnail

17. april 2024

Nyt banebrydende projekt for sund skolemad
Foodexpo 2024: En Smagsfuld Succes!
Post Thumbnail

22. marts 2024

Foodexpo 2024: En Smagsfuld Succes!
Nyt partnerskab: Restbrød bliver til pasta
Post Thumbnail

19. marts 2024

Nyt partnerskab: Restbrød bliver til pasta

Velsmagende nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at modtage nyheder og inspiration fra vores egne madmissionærer.

Top