13. marts 2019

Cirkulær økonomi med Genbrød

Genbrød er et bæredygtigt Jalm&B surdejsbrød med genbrug af gyldenristede hasselnødder, som er kommet i overskud fra Jacobsens produktion af øllen ’Vinterbryg – A Nutty Ale’. Genbrød er et Jalm&B initiativ til at begrænse mad- og fødevarespild, hvor restprodukter fra anden fødevareproduktion indgår i opskrifter og produktudviklingen.

Genbrød er hævet på økologisk rugsurdej og fordej i 24 timer. De brygfermenterede hasselnødder ristes og vendes derefter i brøddejen. Brødet er bagt med økologisk fuldkornsspelt, der komplementerer smagen af de tilsatte ristede hasselnødder fra Jacobsens ale-bryg. Brødet bages i Jalm&B’s stenovn for smag, sprød skorpe og saftig krumme. Resultatet er et velsmagende surdejsbrød, der ved de fermenterede og ristede hasselnødder giver noter af øllet og fin syrlighed fra surdejen og ristet malt – det bedste fra to stolte håndværk.

Gyldenristet overskud

Ved at genbruge råvarer, der ellers var gået til spilde, stiller Jalm&B og Jacobsen skarpt på en hverdag fyldt med muligheder fremfor begrænsninger. At undgå madspild handler ikke kun om at begrænse fejl og overproduktion. Det handler ligeså om at se muligheder. Dygtigt og innovativt håndværk udnytter potentialet i restprodukter og overskudsråvarer, der ellers ville ende som affald eller dyrefoder.

Cirkulær gastronomi

Samarbejdet med Jacobsen startede med modsatte fortegn – da brygget BRØ&ØL til Copenhagen Cooking & Food Festival 2018 blev til. Her bryggede de dygtige brygmestre hos Jacobsen en økologisk øl af typen Saison på restbrød fra Jalm&B’s produktudvikling af Artisan Brødet. Et fascinerende samarbejde så dagens lys, hvor kompetente brygmestre, bagere og kokke blev inspireret på kryds og tværs. Et samarbejde, der til dato bl.a. har resulteret i en interessant og yderst velsmagende øl, et surdejsbrød med masken fra BRØ&ØL brygget – og nu senest Jalm&B Genbrød med genbrug af brygfermenterede hasselnødder. Et samarbejde etableret på faglig begejstring og inspiration, der skaber velsmagende og kompromisløse produkter, og giver mening kommercielt såvel som i bæredygtighedens tegn.

Vil du vide mere?

Cirkulær økonomi med Genbrød

    NYHEDER FRA IL FORNAIO
    Post Thumbnail

    22. juli 2020

    NYHEDER FRA IL FORNAIO
    30 ÅR MED ØKOLOGI
    Post Thumbnail

    21. juli 2020

    30 ÅR MED ØKOLOGI
    COVID-19 (Corona virus)
    Post Thumbnail

    12. marts 2020

    COVID-19 (Corona virus)

    Velsmagende nyhedsbrev

    Skriv dig op til vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at modtage nyheder og inspiration fra vores egne madmissionærer.

    Top