ITALIENSK SPREAD: PUNTARELLE IN SALSA DI ALICI

Puntarelle er en del af cikorie-familien, ligesom radicchio og julesalat og det er en af romernes yndlingsgrøntsager. Punterelle smager på en gang bittert og sødmefyldt, og den gør sig derfor rigtig godt i forhold til at bringe den bitre kontrast ind i de fem grundsmage for at skabe ultimativ velsmag. Noget danskerne har det lidt svært med at vænne sig til, men som italienerne ser som en selvfølge. Bitterstoffer er netop essentielle i den gode kogekunst, og det er en af grundene til, at puntarelle er så populær i det italienske køkken og specielt Rom.

Denne Puntarelle in Salsa di Alici spread er et take på den klassiske romerske ret af samme navn. Puntarelle kan bl.a. købes i Torvehallerne samt italienske specialbutikker. Alternativt kan du bruge de fleste andre kålsorter – eksempelvis palmekål, som er sæson netop nu her i efteråret.

Fremgangsmåde

Snit din puntarellesalat så fint som muligt. Tag halvdelen fra og svits af på en pande i olivenolie sammen med ansjoser og finthakket hvidløg 2-3 minutter. Tag af panden og vend sammen med det rå puntarelle og giv citronsaft- og skal, salt og peber og fintrevet parmesanost. Nydes på lunt eller ristet brød, f.eks. Il Fornaio Primitivo flute.

Antal PortionerServing Size

2

ForberedelsestidPreparation time

10 minutter

Udskrift opskriftPrint

PrintPrint

TemaTheme

frokost

Ingredienser
  • 300 g puntarelle
  • 5 stk. ansjoser (fra glas)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. citron
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • 1 dl Il Fornaio Extra Jomfru Olivenolie
  • Primitivo Flute

Anvendte produkter

Primitivo Flute

8 x 500g - flute | 8 x 500g - brød | 10 x 500g 18 mm skiver

Brioche Vegetarburger

Opskrifter

Panzanella med tomat, mynte og gedeost

Velsmagende nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at modtage nyheder og inspiration fra vores egne madmissionærer.

Top