Opskrifter
Il Fornaio’s aubergine spread
Antal PortionerServing Size
1 portion
ForberedelsestidPreparation time
40 min
Udskrift opskriftPrint
PrintPrint
TemaTheme
VEGANSK
- 1 aubergine
- 2 fed hvidløg
- 3 dl polpa di Pomodoro
- 1 dl extra Jomfru Olivenolie
- 2 spsk. balsamico
- Middelhavssalt
- Friskkværnet sort peber
- Frisk basilikum
Melanzane Fritte al Pomodoro – En simpel spread med en kompleks, rig smag fra ristet aubergine og polpa. Brug den som pastasauce, som tilbehør til kødet, i salater eller som spread smurt på lunt, sprødt brød som her. Brug den varm eller kold som dip eller til finger-food. Denne italienske spread er både vegetarisk og vegansk, og så er den nem at lave.
Skær din aubergine i små tern. Drys med salt og læg i en sigte, så væden kan dræne fra (ca. 20 minutter).
Varm en stor pande på middel varme. Skænk en god sjat olivenolie på panden og steg dine auberginetern af til de er gyldne og kan moses med en gaffel. Kom derefter polpa, balsamico, olivenolie og finthakket hvidløg ved og lad det simre i ca. 10 minutter ved lav varme.
Smag til med salt og peber, drys med frisk basilikum og køl af. Nydes på lunt eller ristet brød, f.eks. Il Fornaio Primitivo flute.